Achtergrond

around ball

Het ICKAmsterdam concentreert zich op een van de eerste fasen van het creatieve proces van de dansvoorstellingen van Emio Greco en Pieter C. Scholten, namelijk het genereren en ontwikkelen van bewegingsmateriaal.
Door middel van een proces van selectie, definitie en demonstratie van vooraf geïdentificeerde concepten en bewegingen richten zij zich op het ontwikkelen van een improvisatiesysteem. Het karakter van deze bewegingsconcepten is generatief: ze bieden dansers de instrumenten om hun eigen bewegingsmateriaal te ontwikkelen.

Een van deze beweegconcepten is 'Around Ball'.


Around Ball: Definition: gesture of giving an offer. It is a kind of air materialization that allows  the control and play with concepts of: shifting, rotation, evaporation, measurement, manipulation, disappearance, and possession around a circular volume. Associations: volume of a ball

In de Dance Engine benadrukken we de verschillende eigenschappen van Around Ball (een offer geven, verplaatsen, rotatie, meting, verdamping, manipulatie, verdwijning, het bezit van een cirkelvormig volume). Met de Dance Engine bieden wij een platform dat zowel dansers als niet-dansers stimuleert om te bewegen en te improviseren binnen dit concept.